Deze website wordt gesponsord door

Wij zijn trots op

onze sponsoren

HET GOEDE DOEL

Welkom.html
Fietsen.html
Lopen.html
Inschrijven.html
Informatie.html
Sponsoren.html
Linken.html

Wij zetten alles op alles om zo veel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen wij niet alleen. Dat kunnen wij niet alleen. Ons verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal van alle verhalen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Van maanden van voorbereiden, het verheugen op, zorgeloze momenten met familie en van herinneringen. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.Het begon met één wens

1980, Phoenix, Arizona. Chris is 7 jaar oud en heeft ernstige leukemie. Zijn leven bestaat uit angst en ziekenhuisbehandelingen. Zijn droom? Politieagent worden. Met zijn ziekte een kleine kans dat ’t zal lukken. Twee agenten horen van zijn wens en besluiten Chris de dag van zijn leven te bezorgen. Hij krijgt een mini uniform aan en mag een dagje mee op de motor. Trots deelt Chris als een echte agent bekeuringen uit. Niemand die ertegenin durft te gaan.

Hij geniet. Ziek? Die dag niet. Zijn verhaal inspireert tot de oprichting van Make-A-Wish. Andere landen volgen. Make-A-Wish Foundation International is nu actief in 50 landen en op 5 continenten. Het is de grootste wensvervullende organisatie in de wereld en vervult 15.000 wensen per jaar.

Oprichting Make-A-Wish Nederland

In 1989 wordt Make-A-Wish Nederland opgericht. Onze allereerste wens komt van de
10-jarige Cindy. Zij wil zó graag een tv-opname bijwonen van de toen heel populaire serie ‘Zeg ‘ns AAA’. Een enthousiaste verpleegster van het Haagse Juliana Kinderziekenhuis meldt haar wens aan.

De wens van Cindy

Vrienden van de stichting fietsen het geld bij elkaar. En Cindy mag als een echte filmster naar de studio én op de foto met ‘Mien Dobbelsteen’, ofwel hoofdrolspeelster Carry Tefsen. De rest is geschiedenis. Met 400 vrijwilligers realiseren we nu jaarlijks meer dan 550 wensen van ernstig zieke kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar.

Verhalen delen

Wie had dat ooit gedacht, toen Chris en zijn twee agenten op de motor door Phoenix reden. Het verhaal van Chris heeft bijna 40 jaar later nog steeds impact. Net zoals de verhalen over de foto van Cindy, de zelfgemaakte tekenfilm van Redwane, Liz de celebrity, Daan de fotograaf of prinsesje Sareah.

En over alle andere kinderen, ouders en vrijwilligers die samen de Wish Journey aangaan. We willen ons verhaal graag met je delen.